torsdag 17. januar 2008

Behov for internasjonal tilstedeværelse på Sri Lanka

I går var AUFs internasjonale ressursgruppe sterkt representert i fakkeltoget arrangert av Norsk-Tamilsk forum Norge. Situasjonen på Sri Lanka er nå dramatisk. I forrige sa nemlig regjeringen på Sri Lanka opp våpenhvilen med tamiltigrene (LTTE), med virkning fra 16. januar. I dag er det en krigslignende situasjon på Sri Lanka og dette har ført til støre lidelser for sivilbefolkningen og en vanskelig menneskerettighetssituasjon.

Norge var med å tilrettelegge for en våpenhvile på Sri Lanka i 2002. Og siden våpenhvilen ble inngått har den nordiske observatørstyrken Sri Lanka Monitoring Mission (SLMM) hatt som oppgave å belyse menneskerettighetsbrudd og begrense overgrep mot sivilbefolkningen. Nå har regjeringen brutt våpenhvilen og beordret SLMM å reise fra landet. AUF frykter at situasjonen for sivilbefolkningen vil bli forverret når det ikke lenger er internasjonale vitner til det som skjer.

AUF støtter Norsk Tamilsk Forum i deres kamp for internasjonal tilstedeværelse på Sri Lanka og oppfordrer norske myndigheter til å legge press på regjeringen på Sri Lanka. Det finnes ingen militær løsning på konflikten, og AUF vil at Norge må legge til rette for å finne en politisk løsning på konflikten.

Ingen kommentarer: