mandag 18. februar 2008

Noen timer med mange inntrykk!

I dag har vi vært på en political tour i Øst-Jerusalem og sett på hvordan Israel prøver å skape fakta på bakken som taler for deres sak. Vi har sett enorme bosetninger hvor staten Israel subsidierer middelklassen for at de skal bo i de ulovlige bosetningene. Det er nemlig viktig for Israel at det er et flertall av israelere i Jerusalem, og de gjør alt for å tvinge palestinerne ut av byen.

En tre timers tur i Øst- Jerusalem gir mulighet for mange inntrykk, og vi fikk mange muligheter til å se muren Israel bygger inne på Vestbredden. Muren er snart ferdig og omringer nå nesten hele Jerusalem. Med muren er flere landsbyer som før tilhørte Jerusalem nå stengt ute fra byen, og eneste mulighet for å komme til Jerusalem er gjennom checkpoints. En flyktningleir er helt innestengt, og som eneste utsikt har de en gigantisk bosetning. Det er et sykt opplegg...

Etterpå gikk turen til Yad Vashem, som er et Holocaustmuseum i Jerusalem. Det er et av verdens beste museum, og det gjorde inntrykk på delegasjonen. Likevel var det trist å se at palestinerne nå blir behandlet på en måte som kan minne om det jødene gikk gjennom på 30-tallet. Dette sitatet sto på en vegg:
”Never again allow such a catastrophe”.
Og vi kan ikke si oss mer enig!

I morgen går turen til ungdomshuset AUF har vært med å finansiere i Abu Diis, og så reiser vi til Nablus for å holde seminar i tre dager.

1 kommentar:

grompia sa...

Så bra at dere blogger!