fredag 22. februar 2008

Noen dager i Nablus

Tirsdag opplevde vi noe vi ikke helt hadde troen på at vi skulle oppdage. Da vi våknet på Hotel Jerusalem snødde det ute. Store snøfiller som dalte ned, ingen biler på veien og alt var stengt. Men sola skinner nå, og det er omtrent som norsk vårvær her nede.

Vi har nå vært tre dager i Nablus. Her har vi holdt todagers seminar for jentene i Fateh Youth fra hele Vestbredden. Dette er for å skolere og oppmuntre flere jenter til å bli tillitsvalgt i organisasjonen. Vi snakket om tale- og debatteknikk, likestilling, hersketeknikker og presentert hva AUF er og hva vi jobber med. Flere av jentene som skulle delta på seminaret er blitt stoppet på chechpoint inn til Nablus, og ble sendt hjem igjen. Andre har kjørt lange omveier for å komme hit, så det er tydelig at okkupasjonen griper hardt inn i dagliglivet her.

I går besøkte vi An Najah university, og snakket blant annet med en organisasjon som jobber med Rigth to Education. Nesten alle studentene ved universitet har opplevd å bli stoppet på checkpoint og dermed gått glipp av viktig undervisning. Flere av studentene sitter i fengsel og mange har måttet utsatt studiene av ulike grunner.

I dag har vi hatt seminar for medlemmer av Fateh Youth i Nablus, og i morgen tidlig reiser vi til Jenin for å holde seminar og besøke flyktningleir.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jaja, har kameratene deres i Hamas brukt de 600 000 000 kronene som de fikk av Stoltenberg på noe fornuftig der nede, sånn rent bortsett fra å skyte raketter mot sivile mål i Israel?

Klemmetvold sa...

Kjempebra at dere har en slik blogg. Jeg visste ikke om den, men kommer til å følge nøye med i tida fremover. Jeg har selv kjempelyst til å reise til Palestina. Hvor mye koster det, og hvilken flyplass er det mest naturlig/praktisk å reise til?

Lykke til videre! Salam alekum!