onsdag 6. august 2008

Broer bygges - murer rives

Det er andre dag på seminaret i Ramallah, og Ida, Fredrik, Hilde og Fredrik er godt igang med å planlegge samarbeid mellom distrikter i Palestina og sine egne fylkeslag. Hjemme i Norge har det vært flere presseoppslag om turen, og her følger et lite utvalg:

– Helt surrealistisk, sier leder i AUF Fredrik Bjørnebekk etter bare to dager i Palestina, hvor han knytter kontakt med Fatah Youth. AUF i Østfold skal i løpet av seminaret etablere et samarbeid med Fateh Youth i Bethlehem. Les mer i Fredriksstad Blad. Fredrik holdt også innledning om nominasjonsprosessen fram til landsmøtet til AUF.

- Konflikten må løses på storpolitisk nivå. Men vi ønsker å bidra til at palestinsk parti- og organisasjonsstruktur utvikles. Det får være vårt bidrag i denne omgang, sier leder i AUF i Rogaland, Hilde Firman Fjellså. Les mer i Stavanger Aftenblad. Hilde bidro også med en innledning om konflikthåndtering, noe som er en viktig del av det å drive med organisasjonsarbeid.

– Jeg gleder meg å samarbeide med vår søsterorganisasjon i Jerusalem og til å lære mer om hvordan situasjonen i Palestina er. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det er å leve under konflikt og okkupasjon i så lang tid. Det er noe som særlig rammer barn og unge, derfor er det viktig å bidra til at disse får engasjert seg, sier leder i AUF i Oslo, Helen Ingrid Andreassen. Les mer på noblad.no Helen er veldig engasjert i likestilling, og det var derfor naturlig at hun fortalte om likestillingsdebatten både i Norge og internt i AUF.

Ida Ødegaard er nestleder i AUF i Sør-Trøndelag og er i Palestina for første gang. Trondheim er i dag vennskapsby med Ramallah, og Ida skal derfor starte et samarbeid mellom Fateh Youth i Ramallah og AUF i Sør-Trøndelag.
- Det har vært utrolig interessant og snakke med de fra Ramallah, og jeg har fått en helt ny forståelse for hvordan det er å drive med politikk under en okkupasjon. De lever i en helt annen virkelighet enn oss hjemme, men til tross for det har vi også mye til felles, sier Ida. En viktig del av samarbeidet er erfaringsutveksling, og Ida holdt derfor innledning om hvordan AUF i Sør-Trøndelag velger delegater til landsmøtet i AUF.

Ingen kommentarer: